Logo, Grace Bible Believers Why this website

BIJBELCURSUS GERICHT OP DE
BRIEVEN VAN DE APOSTEL PAULUS
-------------------------------------------------------------
Laatste wijziging: 11 maart 2018
-------------------------------------------------------------
Bad News - Good News image
opsom Prison Mission Association (Gevangenis Missie Vereniging)

In 1955 had Joe Mason een ministerie waarbij hij een kleine keten van provinciegevangenissen in Texas (V.S.) bezocht. Omdat gevangenen op het Evangelie reageerden, nam de behoefte aan gratis Bijbel correspondentie programma’s toe, om zodoende nieuwe gelovigen in Christus gegrond te maken in de Schriften. Het resultaat was de oprichting van Prison Mission Association (www.prisonmission.org), opgericht met het doel om gevangenen voor Christus te bereiken en hen te helpen om het Woord van God recht gesneden te bestuderen.

Hoewel PMA zich primair op de Amerikaanse gedetineerde bevolking richt, werd het duidelijk dat niet al hun studenten in de gevangenis waren. Er zijn ook vele groepen en individuen die niet rechtstreeks met PMA verband houden, maar die hun materiaal gebruiken voor gevangenis en niet-gevangenis ministeries, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten. Bible Correspondence Fellowship is de tak van PMA die alle Engelstalige correspondentiecursussen verzorgt. Estudio Bíblico Bereano werd opgericht om de Spaanstalige gemeenschap te bedienen middels de bijbelse correspondentiecursussen. Vandaag de dag komt hun studentenbestand uit bijna twintig landen, verspreid over alle zes bevolkte continenten.

PMA's kantoor aan huis is gelegen in Port Orchard, Washington (V.S.) met een regionaal kantoor in Burnsville, Minnesota (V.S.) waar geestelijk leider Dwight Anderson is gevestigd. Ze hebben hun ministerie uitgebreid door hun correspondentielessen beschikbaar te maken per e-mail en via internet.opsom Bible Correspondence Fellowship (Bijbel Correspondentie Genootschap)

De Engelstalige schriftelijke cursussen op www.pmabcf.org/lessonlist.html hebben bewezen dat ze het onderscheid duidelijk maken om het Woord van God te begrijpen. Daarom wil BadNewsGoodNews.net deze lessen via internet promoten.

Tegelijkertijd wil BadNewsGoodNews.net het belang van de brieven van Paulus voor het Lichaam van Christus benadrukken. Dus hebben we besloten om een kortere versie van de lessen te maken, waarin in principe alleen deze brieven worden gebruikt. Dit met toestemming van PMA. De naar het Nederlands vertaalde lessen staan hieronder.

Iedere persoon is vrij om deze lessen te copiëren en te gebruiken als een hulpmiddel voor het opleiden van mensen in de Schriften. Het auteursrecht voor deze lessen behoort toe aan Prison Mission Association. De lessen kunnen worden geformatteerd, maar de inhoud van de vragen kunnen niet anders worden gewijzigd dan om de juiste spelling of wegens grammaticale fouten.

De meeste illustraties/foto’s in de lessen komen van internet en zijn vrij te gebruiken. Andere foto’s zijn genomen door onszelf of we hebben ze ontvangen. Bijbelillustraties zijn © Sweet Publishing (www.sweetpublishing.com) en beschikbaar gesteld onder een Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Unported-licentie, online beschikbaar op www.distantshoresmedia.org/resources.list-item Hoe te studeren?

Het cursuswerk is in verschillende reeksen van lessen verdeeld. Sommige van de lessenreeksen komen overeen met een bepaald boek van de Bijbel, andere gaan over een bepaald onderwerp. Elke reeks varieert in het aantal lessen.

Elke les heeft vragen voor u om te antwoorden. Stuur ons de antwoorden als u wilt en wij zullen deze controleren. Dit kan even duren, dus ga ondertussen verder met de volgende les.

Aan het eind van elke les wordt een geheugenvers gegeven. Onthoudt de meest belangrijke woorden van deze verzen omdat u het een kostbaar hulpmiddel zult vinden om Gods Woord te kennen en om het anderen aan te bieden.

Voordat u met een les begint, bidt tot God dat Hij uw hart en verstand mag verlichten zodat u de waarheden die u bestudeert mag begrijpen.

Vertel familie en vrienden over deze bijbelcursus!Les Laatste wijziging:

opsom BIJBELSE INTRODUCTIELES 2014/12/01
opsom BIJBELSE INTRODUCTIELES OVER REDDING 2014/12/01
opsom BASIS VAN HET GELOOF - LES 1 2015/03/11
opsom BASIS VAN HET GELOOF - LES 2 2015/05/31
opsom DE BIJBEL BEGRIJPEN - LES 1 2015/12/06
opsom DE BIJBEL BEGRIJPEN - LES 2 2015/12/06
opsom DE BIJBEL BEGRIJPEN - LES 3 2016/06/05
opsom DE BIJBEL BEGRIJPEN - LES 4 2016/08/28
opsom DE BIJBEL BEGRIJPEN - LES 5 2017/12/08
opsom DE BIJBEL BEGRIJPEN - LES 6 2018/03/11


terug naar boven


© 2008 - 2018 Rob van der Zee

Declaración Doctrinal / Doctrinal Statement Constitución y Estatutos / Constitution and Bylaws


Contact

Mobiel: (+34) 636 993 444

Apartado de Correos, 143 - 29631 Arroyo de la Miel (Málaga)

SPANJE
Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS ! site by: Rob van der Zee